Haartransplantatie in Nederland of buitenland?

Haartransplantatie

Haartransplantaties worden gedaan om haar toe te voegen op plaatsen waar de haardos is uitgedund. De ingreep wordt gedaan met haarzakjes die vanuit uw haarkrans naar de transplantatiegebieden worden verplaatst. Wereldwijd ervaart een groot percentage volwassenen, mannen en vrouwen, haaruitval. Om dit probleem aan te pakken wordt eerst gebruik gemaakt van vrij verkrijgbare producten zoals shampoos en lotions. Verbeteringen die met deze producten bereikt worden zijn tijdelijk. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep die blijvende resultaten geeft.

 

Werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een wetenschappelijk bewezen oplossing bij erfelijke haaruitval en succesvoller dan vrij verkrijgbare producten. Er zijn een aantal punten en factoren waar u bij een haartransplantatie rekening mee moet houden: • Het getransplanteerde haar valt binnen 3 tot 4 weken na de ingreep uit. Na een periode van 3 maanden begint nieuwe haargroei op te vallen. • Het lichamelijke verouderingsproces wordt met een haartransplantatie niet stilgezet. Naarmate u ouder wordt kan de haardos dunner worden. • Wanneer het haarverlies te ver gevorderd is, zal de ingreep worden afgeraden. • De ingreep is niet voor iedereen met alopecia androgenetica geschikt. Uw situatie wordt beoordeeld door een specialist.

Verschil FUT en FUE techniek

Haartransplantatie specialisten passen tegenwoordig de FUE methode standaard toe. Haarzakjes worden met een holle naald uit het donorgebied verwijderd. Er wordt niet in de hoofdhuid gesneden, de huid hoeft niet gehecht te worden en de techniek laat geen zichtbare littekens achter. Het herstel verloopt snel en het risico op bijwerkingen is zeer klein. Dit in tegenstelling tot de FUT techniek. De FUT methode is bekend door het kenmerkende litteken op het achterhoofd, waar een strookje van de huid is verwijderd. De huid wordt in losse grafts verdeeld, die vervolgens in de transplantatiegebieden geplaatst worden. Het aantal haarzakjes dat nodig is voor een gezonde haardos verschilt per persoon. Dit wordt tijdens een consult met u besproken.

Haartransplantatie in binnen- of buitenland

De kosten voor een haartransplantatie vallen veel mensen tegen. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische behandelingen nauwelijks en u bent al snel een paar duizend euro kwijt voor de ingreep. Veel haarklinieken bieden gespreide betalingsmogelijkheden aan, maar u kunt ook voordeel doen met het vergelijken van de tarieven. De afgelopen jaren is het aantal mensen dat naar buitenlandse haarklinieken reist voor een haartransplantatie fors gestegen. Met name Turkije is een populaire bestemming. Om een teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om vooraf zoveel mogelijk informatie te lezen. Is het veilig om voor een haartransplantatie naar het buitenland te gaan? Hoe is een kliniek bereikbaar in geval van bijwerkingen of complicaties? Welke kosten zijn bij het behandeltarief inbegrepen?

Meer haarimplantatie informatie

Wilt u meer weten over een haartransplantatie en alles wat daar mee heeft te maken? Online leest u reviews op een forum als Haarweb.nl, maar ook op de website van de Nederlandse Haarstichting vindt u meer informatie over onder andere een haartransplantatie. Kijk ook naar haarimplantatie foto’s en/of video’s. U ziet dan gedetailleerd hoe het oogsten en terugplaatsen van de grafts werkt, waardoor u een beter beeld krijgt van de chirurgische behandeling. Meer weten? 

Lees dan op https://hasci.nl